Wind om het huis

Als een zangeres die haar muzikale inspiratie vooral put uit het zuiden van de Verenigde Staten een Nederlandstalig album maakt, mag dat opvallend genoemd worden. De plaat Wind om het huis bevat een collectie liedjes waarvan zij de meeste teksten zelf schreef. Voor de muziek riep zij de hulp in van haar vrienden Maarten van Roozendaal, Helge Slikker (Storybox), Wouter Planteijdt (Sjako!), Ruud Houweling (Cloud Machine) en Roel Spanjers (Normaal). Ricky bewerkte twee obscure soulnummers en covert twee liedjes van Maarten van Roozendaal.

Ricky nam het album op met de band waarmee zij een tour langs de theaters maakte: Roel Spanjers (toetsen), Marcel de Groot (gitaar), Bart Wijtman (bas) en JJ Goosens (drums). In de studio ontving zij bovendien de koperblazers en de strijkers van Kyteman. Het album werd door Koole zelf geproduceerd.
Het resultaat is een rijk geschakeerd album waarin zowel de uitbundige vrolijkheid van New Orleans als de verstilde pracht van het Hollandse polderland in doorklinkt.

 

BESTELLEN

Bestel Wind Om Het Huis via iTunes, Plato/Concerto of bol.com.
Of volg Ricky op Spotify.

TRACKLIST

1 Gerbera’s
2 De nacht
3 Regen
4 Ik draag je wel naar huis
5 Lege handen
6 De olielamp
7 Ik ben stil
8 Niets meer voor mij
9 Net zo lief alleen
10 Niet vergeten
11 Dr. John
12 Vermeer