Laat het waaien

Als Ricky Koole één ding duidelijk is geworden de afgelopen verwarrende tijden, dan is het dit: zonder muziek is er niks aan. Ze komt, nu de regels toch elke dag veranderen, met een middag waarin ze precies speelt waar ze zin in heeft. Songs van haar eerdere platen, maar ook nummers die ze de afgelopen maanden heeft geschreven. Ze begeleidt zichzelf op gitaar, bijgestaan door de veelzijdige muzikant en zanger Paul Bond (Strange Brew, Dandelion, Woodstock). Ricky laat het waaien en ziet wel waar ze uitkomt. Want al staat de hele wereld stil, er móet muziek gemaakt worden!

Ricky en Paul de Munnik

Vanaf eind augustus 2021 doet Ricky een aantal concerten samen met Paul de Munnik. Paul en Ricky kennen elkaar al heel lang en bundelen eindelijk de krachten. Samen zullen zij de mooiste liedjes spelen in een intieme sfeer.
Te beginnen met The Summer Sundays, concerten in de open lucht op mooie locaties. Op de zondagen 29 augustus, 5, 12 en 19 september. In de winter doen ze een aantal winterse concerten in kerken. Tijdens de ‘Take me to church’ concerten brengen Paul en Ricky je alvast in een heerlijke kerstsfeer.

Kaarten zijn te koop via Special Concerts

Frank en Ricky hebben de blues

Ricky&FrankA2@RobBecker25 jaar geleden begonnen Frank Lammers en Ricky Koole aan een voorstelling. Ze zaten op de theaterschool en wilden graag een voorstelling maken waarin toneel en muziek samenkwamen. Ze hadden grootse plannen maar kwamen er niet uit…. en dus is voorstelling er toen nooit gekomen.

Ze gingen hun eigen weg en nu is het tijd om de draad weer op te pakken. Waar staan ze nu, 25 jaar later? Zou het ze nu wel lukken? Ze praten bij, lachen om vroeger, spelen eindelijk die serieuze toneelscenes, en zingen over belangrijke momenten in de afgelopen 25 jaar. “Frank en Ricky hebben de blues.” is een openhartig, muzikaal programma waarin de balans wordt opgemaakt. Ze worden begeleid door de drie geweldige muzikanten van Ocobar tijdens deze onstuimige, vrolijke avond waarin de blues niet wordt geschuwd.

Met Frank Lammers, Ricky Koole, Rob Wijtman, Cok van Vuuren, Bart Wijtman
Foto: Rob Becker

One night of peace and music (Woodstock)

Woodstock-Facebook-1200x630

Precies 50 jaar na het legendarische muziekfestival Woodstock brengt Frank Lammers een uniek eerbetoon, bijgestaan door all-star band Strange Brew met onder andere Anne Soldaat en Yorick van Norden.

Zij spelen muziek van Jimi Hendrix, Joe Cocker, The Who, Santana, Jefferson Airplane, Crosby, Stills, Nash & Young en al die anderen. Iedere avond wordt opgeluisterd door die wisselende gastzangers waaronder Paul de Munnik, Stefanie Struijk, Ricky Koole, Pablo van der Poel (DeWolf), Dandelion en Sandra van Nieuwland.

NEW ORLEANS reprise

31967917_1781581715221693_5883432573576675328_oNa een succesvolle New Orleans tour twee jaar terug gaat de voorstelling komend seizoen in reprise. Deze keer met Ivan Peroti!  Ricky Koole, Leo Blokhuis en Ivan Peroti gaan op reis naar New Orleans. Zij doen dat met een viermansband en een vijfkoppige blazersgroep. Het theaterprogramma New Orleans is dramatisch, informatief, feestelijk en inspirerend.

New Orleans de stad die de bakermat is van vele muzikale stijlen, waar feest en rouw hand in hand gaan, waar raciale integratie naast een complex proces ook de vruchtbare voedingsbodem voor ongekende creativiteit is. De stad die zich opricht na Katrina, waar iedere bewoner in een lager gelegen stadsdeel een aangrijpend verhaal heeft, maar waar de marching bands weer door de straten lopen. Met meeslepende blaasmuziek bij een trieste gebeurtenis als een begrafenis, en opgewonden feestelijke klanken als de doden begraven zijn. Jazz, rhythm & blues, soul, rock, cajun, New Orleans is de stad die bruist van de muziek.

Denk aan muziek van Louis Armstrong, Dr. John, Allen Toussaint, Labelle, Fats Domino, Irma Thomas, the Meters en the Rebirth Brass Band.

In dit uitbundige programma – met zeker ook intieme en persoonlijke passages – werken Blokhuis, Koole en Peroti samen met de blazers van K.O. Brass (de Kyteman blazerssectie die ook samenwerkte met Typhoon, Blaudzun en vele anderen), het trio Ocobar (waarmee Ricky en Leo ook hun vorige programma Buitenstaanders mee maakten, de groep is vooral bekend van Wilfried de Jong’s tv-programma Holland Sport) en toetsenist Roel Spanjers (ook in Buitenstaanders, bekend van Normaal en een van de beste New Orleans-pianisten uit ons land).

Huisconcerten

ricky_en_ruud Ook dit najaar zullen Ruud Houweling en Ricky Koole een aantal huisconcerten geven.
Ze brengen liedjes in intieme setting in huiskamers, met alleen hun stemmen en gitaren. Ricky zoekt de kern van de liedjes en maakt ze persoonlijk, of ze nou eigen composities zingt of nummers interpreteert van Kris Kristofferson, Willie Nelson, Steve Earle of Sam Cooke. Ruud graaft op zijn laatste plaat naar zijn eigen wortels en komt soms dicht bij die van het publiek. Singer-songwriters met een talent om te verbinden. Na afloop ga je geheid met een warm gevoel naar huis.

Op 2 september spelen ze samen met Leo Blokhuis  in de School van Frieswijk in Schalkhaar.

The African Mamas

Vanaf 9 maart vervangt Ricky ongeveer één keer per week  Leoni Jansen in het theaterconcert met The African mamas, Siyabonga Makeba.
img7498_31Zoals Nelson Mandela de vader van Afrika wordt genoemd, zo staat Miriam Makeba bekend als ‘Mama Africa’. In hun nieuwe theaterconcert brengen de African Mamas samen met Leoni Jansen een muzikaal eerbetoon aan de zangeres die Zuid-Afrika hoop gaf. Met muziek, zang en inspirerende verhalen vertellen ze over Makeba’s strijd tegen apartheid, waardoor zij 30 jaar lang verbannen werd uit haar thuisland.
Op het ritme van haar hits als ‘Pata Pata’, ‘Malaika’ en de ‘Clicksong’ brengen de African Mamas de kracht en de moed van hun boegbeeld tot leven. Alle kanten van haar kleurrijke bestaan komen aan bod: haar muzikale samenwerking met Harry Belafonte en Paul Simon, haar vijf huwelijken en haar overlijden in 2008, twee dagen nadat ze afscheid nam van haar Nederlandse fans. Nog altijd wordt ze herinnerd als de vrouw die de Afrikaanse muziek de wereld in stuurde en die Zuid-Afrika in zware tijden perspectief bood. Daarom heet het concert ‘Siyabonga Makeba’, oftewel ’Dankjewel Miriam Makeba’.

Regie & samenstelling: Leoni Jansen

Whatever happened to Christmas

PosterA2Kerst17150Donderdag 21 en vrijdag 22 december 2017 in Theater Amsterdam!

Whatever Happened To Christmas is een kerstprogramma van Ricky Koole en Leo Blokhuis vol prachtige kerstliedjes en mooie verhalen. Met juist niet alleen de grote hits, die elk jaar weer onvermijdelijk zijn, maar een feestelijk, sfeervol programma.

Ricky Koole en de muzikale gasten van dit jaar, Niels Geusebroek, Tim Knol en Kris Berry zingen bekende én onbekende kerstnummers. Ze worden begeleid door Ocobar (bekend van Holland Sport) en toetsenist Roel Spanjers (o.a. Normaal). Leo Blokhuis vertelt op zijn welbekende manier de verhalen rond de mooiste kerstliedjes.

Deze voorstelling is exclusief te zien in Theater Amsterdam op donderdag 21 en vrijdag 22 december 2017.

Ticket voor donderdag kun je hier bestellen.

Tickets voor vrijdag kun je hier bestellen.

Wilt u gebruik maken van een Diner- & Pauze arrangement of
Parkeren bij Theater Amsterdam? klik dan hier.

Me And Tennessee

Me&TennesseeEr gaat niets boven muziek maken met bevriende muzikanten, buiten op een houten veranda in het warme Tennessee. De warmte en de grote overgave van de soul uit Memphis en de humor en de verhalen van de country uit Nashville, Ricky koole houdt van allebei. Three chords and the truth, is het gezegde, en dat is alles wat je nodig hebt.

Samen met de mannen van de Rotterdamse band Ocobar gaat Ricky op zoek naar die waarheid, die vrijheid, die drie akkoorden, die soul en country. Niet in Tennessee maar gewoon hier. Ze zingt nummers uit Tennessee en nummers geschreven op haar eigen veranda.

Tennessee is de staat waar Elvis King was, waar de blues groot werd op Beale Street in Memphis, en The Grand Ole Opry met mensen als Patsy Cline en Hank Williams van Nashville ‘Music city’ maakte. Bij Tennessee denk je aan artiesten als Johnny Cash, Otis Redding, Sam and Dave, Willie Nelson, The Staple singers en Aretha Franklin.

Me & Tennessee met Ricky Koole, Cok van Vuuren, Bart Wijtman en Rob Wijtman

Whatever happened to christmas

Xmas_clean_liggend_LRWegens groot succes staan Ricky Koole en Leo Blokhuis op donderdag 22 en vrijdag 23 december 2016 wederom exclusief in Theater Amsterdam met het kerstprogramma Whatever Happened to Christmas? Na de eerste unieke versie vorig jaar, zingt Ricky Koole, samen met andere muzikale gasten, wederom een nieuwe bijzondere mix van grote hits en intieme liedjes. De herkenbare nummers die het behaaglijke kerstgevoel oproepen krijgen een rootsy, soulvolle uitvoering en zorgen er voor dat we allen met een mooie muzikale beleving de kerstdagen in gaan met diegenen die we lief hebben. Koole en de muzikale gasten worden begeleid door het trio Ocobar (bekend van onder andere het tv-programma Holland Sport) en toetsenist Roel Spanjers (onder andere Normaal). Leo Blokhuis vertelt op zijn welbekende manier de verhalen rond de mooiste kerstliedjes en zal er voor zorgdragen dat het publiek op een interactieve manier mee kan doen.

Naast Leo en Ricky zullen enkele gastoptredens van artiesten plaats vinden. Deze zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Aan hen de taak het stokje van vorig jaar over te nemen van Paul de Munnik, Janne Schra en Ruben Hein. Tickets kosten €27,50 en kunt u hier reserveren.

New Orleans

In dit programma gaan Ricky Koole, Leo Blokhuis en Ruben Hein op reis naar New Orleans. Zij doen dat met een viermansband en een vijfkoppige blazersgroep. Het theaterprogramma New Orleans is dramatisch, informatief, feestelijk en inspirerend.

New Orleans de stad die de bakermat is van vele muzikale stijlen, waar feest en rouw hand in hand gaan, waar raciale integratie naast een complex proces ook de vruchtbare voedingsbodem voor ongekende creativiteit is. De stad die zich opricht na Katrina, waar iedere bewoner in een lager gelegen stadsdeel een aangrijpend verhaal heeft, maar waar de marching bands weer door de straten lopen. Met meeslepende blaasmuziek bij een trieste gebeurtenis als een begrafenis, en opgewonden feestelijke klanken als de doden begraven zijn. Jazz, rhythm & blues, soul, rock, cajun, New Orleans is de stad die bruist van de muziek.

Denk aan muziek van Louis Armstrong, Dr. John, Allen Toussaint, Labelle, Fats Domino, Irma Thomas, the Meters en the Rebirth Brass Band.

In dit uitbundige programma – met zeker ook intieme en persoonlijke passages – werken Blokhuis, Koole en Hein samen met de blazers van K.O. Brass (de Kyteman blazerssectie die ook samenwerkte met Typhoon, Blaudzun en vele anderen), het trio Ocobar (waarmee Ricky en Leo ook hun vorige programma Buitenstaanders mee maakten, de groep is vooral bekend van Wilfried de Jong’s tv-programma Holland Sport) en toetsenist Roel Spanjers (ook in Buitenstaanders, bekend van Normaal en een van de beste New Orleans-pianisten uit ons land).

Op 25 januari gaven Leo, Ricky en Ruben Hein en de complete band een voorproefje bij De Wereld Draait door. Dat is hier terug te zien.

Whatever happened to Christmas?

Xmas_clean_liggend_LROp dinsdag 22 december staan Ricky Koole en Leo Blokhuis in Theater Amsterdam met het kerstprogramma Whatever Happened To Christmas. Ze hebben meerdere gasten uitgenodigd voor deze avond. Samen met Paul de Munnik, Janne Schra en Ruben Hein zingt Ricky Koole bekende en onbekende kerstliedjes. Leo Blokhuis vertelt verhalen rond de mooiste kerstliedjes.
Koole en de muzikale gasten worden begeleid door Ocobar, toetsenist Roel Spanjers, gitarist/zanger Wouter Planteijdt, violist Sietse van Gorkom, en blazers Kobi Arditi en Romain Bly.

The Broken Circle Breakdown

FlyerBCBlores-1The Broken Circle Breakdown, featuring the Cover-Ups of Alabama vol bluegrassmuziek is Ricky Koole en Daniël Boissevain op het lijf geschreven. Begeleid door vier virtuoze muzikanten, acteren en zingen zij in dit intense verhaal over liefde en verdriet.

De pers over Broken Circle Breakdown:

Parool: 1 van de 10 beste voorstellingen van het jaar. **** ‘Vooral Kooles stem lijkt voor het genre te zijn gemaakt en ontroert.’

De Theaterkrant: ***** ‘Koole zet in de rol van Elise een fenomenaal gelaagd personage neer’.

Didier: Daniël Boissevain
Elise: Ricky Koole
Band: Eric van Dijsseldonk, Ben Mathot, Cok van Vuuren, Bart Wijtman
Regie: Michiel de Regt
Tekst: Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels
Productie en tourneeplanning: Kikproducties

Buitenstaanders

buitenstaandersIn hun derde theaterprogramma gaan Ricky Koole en Leo Blokhuis op zoek naar de echte buitenstaanders in de muziek. Creatieve geesten die niet voor de hand liggende keuzes durven te maken, muzikanten die het lef hebben de gebaande paden te verlaten. De prachtige muziek waar ook op radio en tv amper of helemaal geen plek voor is, wordt liefdevol onder de aandacht gebracht.

Ricky Koole wordt in deze voorstelling begeleid door Ocobar, het Rotterdamse trio dat vooral bekendheid kreeg als de huisband van Holland Sport. Voor deze gelegenheid wordt de groep uitgebreid met toetsenist Roel Spanjers.