Info

Biografie

Ricky Koole (Delft, 11-09-1972) is actrice en zangeres. In 1995 studeerde zij af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Sindsdien speelt ze in verschillende theatervoorstellingen en films. Ze maakt eigen muziektheatervoorstellingen en bracht meerdere cd’s en singles uit: oa. Ricky Koole With Ocobar (2017), No Use Crying (2013), Wind om het huis (2011), en onlangs de plaat ‘Altijd Iemand’ die zeer lovend ontvangen werd.
Ze werd verschillende malen genomineerd voor prijzen als het Gouden Kalf (voor haar rollen in Sonny Boy, Lek, De Jurk, Ochtendzwemmers en De Kersenpluk).

Ricky maakte meerdere solo-voorstellingen en maakte samen met Leo Blokhuis de muziekvoorstellingen Harmonium, Laagland, Buitenstaanders en New Orleans. Samen brachten ze ook meerdere verzamel-cd’s uit in de serie ‘Songs we shouldn’t forget’. Ze speelde en zong in het theater bij verschillende (muziek)theatergezelschappen, zoals Toneelgroep Amsterdam, Bloody Mary en de Toneelmakerij. Ze was Rachel Hazes in de musical ‘Hij gelooft in mij.’ Speelde een hoofdrol in de speelfilm Sonny Boy en één van de hoofdrollen in de RTL 4-serie CMC. Verder kun je haar oa. kennen als Noor in ‘Verborgen Gebreken’, uit ‘Van God los’, de serie, en als moeder van Remi in de jeugdserie ‘Alleen op de wereld.’ De serie ‘Ten Minste Houdbaar Tot’ , samen met Ruben van der Meer was een groot succes op NPO1 en krijgt binnenkort een vervolg.

Al sinds begin 2012 organiseert Ricky elk kwartaal een dienst zonder God, in de Rode Hoed in Amsterdam. Vier keer per jaar luidt ze het nieuwe seizoen in met zang, bezinning, een gelegenheidskoor en een toespraak.

Vijf jaar lang had ze haar eigen radio-programma bij NH-radio, Ricky op Zondag.
In 2018 bracht ze een boek uit ‘Toen kende ik de wereld nog niet.’

Agent

Voor alle interview-aanvragen, boekingen en informatie.

Meerzorg Talents (Iraida Meerzorg)
Kantooradres: Laan van Kronenburg 14, 1183 AS Amstelveen
Postadres: Postbus 60325, 1320 AJ Almere
+31 (0)85 877 19 37
info@meerzorgtalents.nl
www.meerzorgtalents.nl

Koelhuis Amsterdam BV KvKnr: 50509292

Persfoto’s

Foto: 1 Jan Willem Bullée en Foto 2: Caro Lenssen