Ricky en Paul de Munnik

Vanaf eind augustus 2021 doet Ricky een aantal concerten samen met Paul de Munnik. Paul en Ricky kennen elkaar al heel lang en bundelen eindelijk de krachten. Samen zullen zij de mooiste liedjes spelen in een intieme sfeer.
Te beginnen met The Summer Sundays, concerten in de open lucht op mooie locaties. Op de zondagen 29 augustus, 5, 12 en 19 september. In de winter doen ze een aantal winterse concerten in kerken. Tijdens de ‘Take me to church’ concerten brengen Paul en Ricky je alvast in een heerlijke kerstsfeer.

Kaarten zijn te koop via Special Concerts

Het doek valt voor ‘Ricky Op Zondag’

Helaas is door NH radio besloten per 1 januari 2020 te stoppen met mijn radio-programma Ricky Op Zondag.
De publieke omroep moet veel bezuinigingen en dat betekent dat er programma’s moeten vervallen en nieuwe ideeën niet gerealiseerd kunnen worden. FullSizeRenderDat is ontzettend jammer omdat daardoor alleen het nodige blijft en er geen ruimte meer is voor een fijn muziek-programma. Ik vond het heerlijk om bijna 5 jaar lang een podium te hebben waar ik alles mocht draaien wat ik wilde. Dat is vrij uniek in radio-land en leverde veel ruimte op voor nog onbekende Nederlandse artiesten en bands, voor Americana, maar ook voor oude jazz en soul bijvoorbeeld.
Dank voor het luisteren naar Ricky Op Zondag en voor de lieve reacties al die tijd. Hopelijk vind ik snel weer een nieuw plekje om de nieuwste mooie nummers, en de vergeten oude liedjes te draaien. Want dat ga ik missen! Ricky

Frank en Ricky hebben de blues

Ricky&FrankA2@RobBecker25 jaar geleden begonnen Frank Lammers en Ricky Koole aan een voorstelling. Ze zaten op de theaterschool en wilden graag een voorstelling maken waarin toneel en muziek samenkwamen. Ze hadden grootse plannen maar kwamen er niet uit…. en dus is voorstelling er toen nooit gekomen.

Ze gingen hun eigen weg en nu is het tijd om de draad weer op te pakken. Waar staan ze nu, 25 jaar later? Zou het ze nu wel lukken? Ze praten bij, lachen om vroeger, spelen eindelijk die serieuze toneelscenes, en zingen over belangrijke momenten in de afgelopen 25 jaar. “Frank en Ricky hebben de blues.” is een openhartig, muzikaal programma waarin de balans wordt opgemaakt. Ze worden begeleid door de drie geweldige muzikanten van Ocobar tijdens deze onstuimige, vrolijke avond waarin de blues niet wordt geschuwd.

Met Frank Lammers, Ricky Koole, Rob Wijtman, Cok van Vuuren, Bart Wijtman
Foto: Rob Becker

One night of peace and music (Woodstock)

Woodstock-Facebook-1200x630

Precies 50 jaar na het legendarische muziekfestival Woodstock brengt Frank Lammers een uniek eerbetoon, bijgestaan door all-star band Strange Brew met onder andere Anne Soldaat en Yorick van Norden.

Zij spelen muziek van Jimi Hendrix, Joe Cocker, The Who, Santana, Jefferson Airplane, Crosby, Stills, Nash & Young en al die anderen. Iedere avond wordt opgeluisterd door die wisselende gastzangers waaronder Paul de Munnik, Stefanie Struijk, Ricky Koole, Pablo van der Poel (DeWolf), Dandelion en Sandra van Nieuwland.

New Orleans Live

RickyKooleNOLAlive

New Orleans Live is out now! Songs taken from the theatre show New Orleans with Leo Blokhuis, Ivan Peroti, KO Brass, Ocobar and Roel Spanjers. You can find it on SpotifyItunes and all the other streaming services.

NEW ORLEANS reprise

31967917_1781581715221693_5883432573576675328_oNa een succesvolle New Orleans tour twee jaar terug gaat de voorstelling komend seizoen in reprise. Deze keer met Ivan Peroti!  Ricky Koole, Leo Blokhuis en Ivan Peroti gaan op reis naar New Orleans. Zij doen dat met een viermansband en een vijfkoppige blazersgroep. Het theaterprogramma New Orleans is dramatisch, informatief, feestelijk en inspirerend.

New Orleans de stad die de bakermat is van vele muzikale stijlen, waar feest en rouw hand in hand gaan, waar raciale integratie naast een complex proces ook de vruchtbare voedingsbodem voor ongekende creativiteit is. De stad die zich opricht na Katrina, waar iedere bewoner in een lager gelegen stadsdeel een aangrijpend verhaal heeft, maar waar de marching bands weer door de straten lopen. Met meeslepende blaasmuziek bij een trieste gebeurtenis als een begrafenis, en opgewonden feestelijke klanken als de doden begraven zijn. Jazz, rhythm & blues, soul, rock, cajun, New Orleans is de stad die bruist van de muziek.

Denk aan muziek van Louis Armstrong, Dr. John, Allen Toussaint, Labelle, Fats Domino, Irma Thomas, the Meters en the Rebirth Brass Band.

In dit uitbundige programma – met zeker ook intieme en persoonlijke passages – werken Blokhuis, Koole en Peroti samen met de blazers van K.O. Brass (de Kyteman blazerssectie die ook samenwerkte met Typhoon, Blaudzun en vele anderen), het trio Ocobar (waarmee Ricky en Leo ook hun vorige programma Buitenstaanders mee maakten, de groep is vooral bekend van Wilfried de Jong’s tv-programma Holland Sport) en toetsenist Roel Spanjers (ook in Buitenstaanders, bekend van Normaal en een van de beste New Orleans-pianisten uit ons land).

Toen Kende Ik De Wereld Nog Niet

Harrie Geelen (illustrator,schrijver) over het boek van Ricky Koole: “Ik vind het een fantastisch boek. Ik vind de tekeningen altijd krachtig, sommige zelfs heel prachtig; de hele lay-out is een vondst. Precies goed.En wat een schat van een kind.”

CoverTKIDWNN

Toen kende ik de wereld nog niet
Gedachten van een kleuter

– Waarom heb je eigenlijk nog een vader en een moeder als je al groot bent?
– Waarom is poep vers maar stinkt het toch?
– Hoe heet iets als iets mooi en lelijk tegelijk is?
– Ik heb gedroomd dat ik niet kon slapen.
– Waarom kan ik niet zelf weten wanneer ik doodga?
– Ik voel me een beetje zoals het soms ruikt in de auto.
– Ik ben romantisch op jou.

Ricky Koole heeft een vrolijk, melancholisch kind vol goede ideeën en grote levensvragen. De mooiste uitspraken en beste vragen tijdens zijn kleutertijd heeft ze opgeschreven.
Losse opmerkingen die, als je ze achter elkaar leest, een
goed beeld geven van een kind dat de wereld om zich heen leert kennen. Zijn lieve observaties, de grappige misverstanden en zijn angst voor de dood,
maken het een zeer persoonlijke monoloog. Je ziet hem steeds iets ouder worden.
Het is verfrissend om weer eens door de ogen van een kind naar de wereld te kijken. Hij stelt vragen die wij onszelf allang niet meer stellen. Een boek dat voor veel ouders, opa’s en oma’s heel herkenbaar zal zijn.
Ricky schilderde zelf alle illustraties.

– Ik ben zo blij als een slak… maar dan nog minder blij.

Het boek is uitgegeven bij Lecturis/DATO. Het is te koop in de boekwinkels en webwinkels.

SCHILDERIJEN uit dit boek zijn te koop via ETSY!

Huisconcerten

ricky_en_ruud Ook dit najaar zullen Ruud Houweling en Ricky Koole een aantal huisconcerten geven.
Ze brengen liedjes in intieme setting in huiskamers, met alleen hun stemmen en gitaren. Ricky zoekt de kern van de liedjes en maakt ze persoonlijk, of ze nou eigen composities zingt of nummers interpreteert van Kris Kristofferson, Willie Nelson, Steve Earle of Sam Cooke. Ruud graaft op zijn laatste plaat naar zijn eigen wortels en komt soms dicht bij die van het publiek. Singer-songwriters met een talent om te verbinden. Na afloop ga je geheid met een warm gevoel naar huis.

Op 2 september spelen ze samen met Leo Blokhuis  in de School van Frieswijk in Schalkhaar.

The African Mamas

Vanaf 9 maart vervangt Ricky ongeveer één keer per week  Leoni Jansen in het theaterconcert met The African mamas, Siyabonga Makeba.
img7498_31Zoals Nelson Mandela de vader van Afrika wordt genoemd, zo staat Miriam Makeba bekend als ‘Mama Africa’. In hun nieuwe theaterconcert brengen de African Mamas samen met Leoni Jansen een muzikaal eerbetoon aan de zangeres die Zuid-Afrika hoop gaf. Met muziek, zang en inspirerende verhalen vertellen ze over Makeba’s strijd tegen apartheid, waardoor zij 30 jaar lang verbannen werd uit haar thuisland.
Op het ritme van haar hits als ‘Pata Pata’, ‘Malaika’ en de ‘Clicksong’ brengen de African Mamas de kracht en de moed van hun boegbeeld tot leven. Alle kanten van haar kleurrijke bestaan komen aan bod: haar muzikale samenwerking met Harry Belafonte en Paul Simon, haar vijf huwelijken en haar overlijden in 2008, twee dagen nadat ze afscheid nam van haar Nederlandse fans. Nog altijd wordt ze herinnerd als de vrouw die de Afrikaanse muziek de wereld in stuurde en die Zuid-Afrika in zware tijden perspectief bood. Daarom heet het concert ‘Siyabonga Makeba’, oftewel ’Dankjewel Miriam Makeba’.

Regie & samenstelling: Leoni Jansen

Whatever happened to Christmas

PosterA2Kerst17150Donderdag 21 en vrijdag 22 december 2017 in Theater Amsterdam!

Whatever Happened To Christmas is een kerstprogramma van Ricky Koole en Leo Blokhuis vol prachtige kerstliedjes en mooie verhalen. Met juist niet alleen de grote hits, die elk jaar weer onvermijdelijk zijn, maar een feestelijk, sfeervol programma.

Ricky Koole en de muzikale gasten van dit jaar, Niels Geusebroek, Tim Knol en Kris Berry zingen bekende én onbekende kerstnummers. Ze worden begeleid door Ocobar (bekend van Holland Sport) en toetsenist Roel Spanjers (o.a. Normaal). Leo Blokhuis vertelt op zijn welbekende manier de verhalen rond de mooiste kerstliedjes.

Deze voorstelling is exclusief te zien in Theater Amsterdam op donderdag 21 en vrijdag 22 december 2017.

Ticket voor donderdag kun je hier bestellen.

Tickets voor vrijdag kun je hier bestellen.

Wilt u gebruik maken van een Diner- & Pauze arrangement of
Parkeren bij Theater Amsterdam? klik dan hier.

Wide Open Road

De nieuwe single van Ricky Koole en Ocobar is uit! Wide open road. Binnenkort verschijnt het nieuwe album ‘Ricky Koole with Ocobar’. Op het album staan eigen nummers en een aantal country- en soulklassiekers van oa. Johnny Cash en Steve Earle.

[spotifyplaybutton play=”spotify:album:0EGkemGgJ3ecOst1cU9yuy” sizetype=”compact”/]

Me & Tennessee

Me&TennesseeEr gaat niets boven muziek maken met bevriende muzikanten, buiten op een houten veranda in het warme Tennessee. De warmte en de grote overgave van de soul uit Memphis en de humor en de verhalen van de country uit Nashville, Ricky koole houdt van allebei. Three chords and the truth, is het gezegde, en dat is alles wat je nodig hebt.

Samen met de mannen van de Rotterdamse band Ocobar gaat Ricky op zoek naar die waarheid, die vrijheid, die drie akkoorden, die soul en country. Niet in Tennessee maar gewoon hier. Ze zingt nummers uit Tennessee en nummers geschreven op haar eigen veranda.

Tennessee is de staat waar Elvis King was, waar de blues groot werd op Beale Street in Memphis, en The Grand Ole Opry met mensen als Patsy Cline en Hank Williams van Nashville ‘Music city’ maakte. Bij Tennessee denk je aan artiesten als Johnny Cash, Otis Redding, Sam and Dave, Willie Nelson, The Staple singers en Aretha Franklin.

Me & Tennessee met Ricky Koole, Cok van Vuuren, Bart Wijtman en Rob Wijtman

Voor de speellijst kijk je hier

Whatever happened to christmas

Xmas_clean_liggend_LRWegens groot succes staan Ricky Koole en Leo Blokhuis op donderdag 22 en vrijdag 23 december 2016 wederom exclusief in Theater Amsterdam met het kerstprogramma Whatever Happened to Christmas? Na de eerste unieke versie vorig jaar, zingt Ricky Koole, samen met andere muzikale gasten, wederom een nieuwe bijzondere mix van grote hits en intieme liedjes. De herkenbare nummers die het behaaglijke kerstgevoel oproepen krijgen een rootsy, soulvolle uitvoering en zorgen er voor dat we allen met een mooie muzikale beleving de kerstdagen in gaan met diegenen die we lief hebben. Koole en de muzikale gasten worden begeleid door het trio Ocobar (bekend van onder andere het tv-programma Holland Sport) en toetsenist Roel Spanjers (onder andere Normaal). Leo Blokhuis vertelt op zijn welbekende manier de verhalen rond de mooiste kerstliedjes en zal er voor zorgdragen dat het publiek op een interactieve manier mee kan doen.

Naast Leo en Ricky zullen enkele gastoptredens van artiesten plaats vinden. Deze zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Aan hen de taak het stokje van vorig jaar over te nemen van Paul de Munnik, Janne Schra en Ruben Hein. Tickets kosten €27,50 en kunt u hier reserveren.

CMC, televisie-serie RTL4

cmc-575-385-575-385-0-0-575-385_575_385_c1-300x201Najaar 2016 komt RTL 4 met de nieuwe Nederlandse ziekenhuisserie: ‘Centraal Medisch Centrum’. In deze 10-delige serie worden de dramatische gebeurtenissen rond directeur Cleo (gespeeld door Ricky), de medische staf en patiënten en hun onderlinge relaties gevolgd. Zowel binnen het ziekenhuis als in hun privéleven daarbuiten.

De cast bestaat uit: Ricky Koole, Renée Soutendijk, Victoria Koblenko, Victor Löw, Peter Faber, Hans Kesting, Kevin Hassing, Toprak Yalciner, Susan Visser, Vincent Croiset, Joy Wielkens, Lieke van Lexmond, Bram van der Heijden, Linde van den Heuvel en Manoushka Zeegelaar Breeveld.

Radio bij NH

FullSizeRenderElke zondagochtend is Ricky te horen bij NHradio als presentatrice en samensteller van haar eigen radio-programma. In het programma draait Ricky nieuwe singles en mooie oude platen. En ze ontvangt elke week een gast. Tussen 12.00 uur en 14.00 uur Ricky op zondag bij NHradio.

Wil je terugluisteren, klik dan hier.
Je kunt je ook abonneren op de podcast van Ricky Op Zondag. Via Itunes of Spotify bijvoorbeeld.

New Orleans

neworleansIn 2016 spelen Leo Blokhuis, Ruben Hein en Ricky Koole een voorstelling over New Orleans. Zoals eerder met vier geweldige muzikanten maar nu aangevuld met de vijf blazers van K.O. Brass. In New Orleans ligt de bakermat van de jazz. De stad is altijd een smeltkroes geweest van oa. Franse, Spaanse, Afrikaanse en Haïtiaanse invloeden, en dat hoor je! Het belooft een feestelijke en inspirerende avond te worden!

Klik hier voor de speellijst.

Whatever Happened To Christmas?

Xmas_clean_liggend_LROp dinsdag 22 december staan Ricky Koole en Leo Blokhuis in Theater Amsterdam met het kerstprogramma Whatever Happened To Christmas. Ze hebben meerdere gasten uitgenodigd voor deze avond. Samen met Paul de Munnik, Janne Schra en Ruben Hein zingt Ricky Koole bekende en onbekende kerstliedjes. Leo Blokhuis vertelt verhalen rond de mooiste kerstliedjes.
Koole en de muzikale gasten worden begeleid door Ocobar, toetsenist Roel Spanjers, gitarist/zanger Wouter Planteijdt, violist Sietse van Gorkom, en blazers Kobi Arditi en Romain Bly.

Our Worried Minds

OurWorriedMinds400“Our Worried Minds” is de nieuwe single van Ricky Koole. Het komt van haar laatste album, No Use Crying. dat in 2014 uitkwam en zeer lovend door de pers werd ontvangen. Door één van de recensenten van Trouw onlangs verkozen tot één van de 10 beste platen uit 2014!

Ze nam het album op met de band Ocobar en Roel Spanjers. Met diezelfde muzikanten deed ze daarna een lange tour ‘Buitenstaanders’ door de theaters, samen met haar partner Leo Blokhuis. Tijdens die tour speelde ze het album, waaronder “Our Worried Minds”. Juist op dit kleine, intieme liedjes kwamen enorm veel reacties.

“Our Worried Minds” is oorspronkelijk geschreven door Helge Slikker voor de succesvolle film Kauwboy, waar Ricky Koole de soundtrack van zong. Ze besloot dit liedje opnieuw op te nemen voor haar eigen plaat, in duet met componist en zanger Helge Slikker (Miss Molly&Me).

The Broken Circle Breakdown

FlyerBCBlores-1Ricky Koole is vanaf december 2014 samen met Daniël Boissevain te zien in een prachtig muziektheaterstuk. The Broken Circle Breakdown, featuring the Cover-Ups of Alabama vol bluegrassmuziek is Koole en Boissevain op het lijf geschreven. Begeleid door vier virtuoze muzikanten, acteren en zingen zij in dit intense verhaal over liefde en verdriet.
De voorstelling trok volle zalen in België in 2008 en 2009. De op het theaterstuk gebaseerde speelfilm The Broken Circle Breakdown uit 2012 werd eveneens bejubeld door pers en publiek. De film won een César in 2014 en werd genomineerd voor een Oscar.
Klik hier voor de speellijst

Dienst voor ongelovigen (en alle anderen)

SERIEBEELD...Begin.van.de.Seizoenen...HIGH.RES.008Vier keer per jaar luidt Ricky Koole het nieuwe seizoen in met een dienst voor ongelovigen en anderen. Met zang, bezinning, een gelegenheidskoor en een toespraak. In De nieuwe Liefde in Amsterdam.

Ricky Koole over wat haar tot deze diensten bewoog:
‘Ik heb regelmatig kerkdiensten bezocht waar een mooi koor is, en sprekers die je aan het denken zetten. Maar het gaat uiteindelijk gaat het in een kerk over God, over het geloof, of over de oplossing vinden in het hiernamaals. En aangezien ik niet geloof of, als ik geloof, dan in alles, vind ik het moeilijk als er een God wordt geplaatst boven alles waar ik in geloof. Ik ben op zoek gegaan naar een plek waar ik diensten kon organiseren zonder God maar met samenzang, bezinning en een mooie preek. Voor wie maar wil. Elke editie ga ik op zoek naar een inspirerende predikant om de preek te houden. We hebben fantastische muzikanten in huis, een geweldig koor, en goeie acteurs om de teksten te lezen.
De afgelopen edities hadden we oa. deze gastpredikanten: Raoul Heertje, Diederik van Vleuten, Marjolein van Heemstra, Coen Simon, Marc-Marie Huijbregts, Leo Blokhuis, Nelleke Noordervliet, Désanne van Brederode, Rob Wijnberg etc.
uit het gastenboek:
Dank je wel voor de mooie plek. Ik zing weer elke dag op de fiets en in de Dirk. – Nadja Hüpscher
Wat een mooie avond! – Diederik van Vleuten