Seizoenen-dienst

Vier keer per jaar luidt Ricky Koole het nieuwe seizoen in met een dienst zonder God (God is uiteraard welkom maar het is een niet-religieuze dienst). Met zang, bezinning, een gelegenheidskoor en een toespraak. In de Rode Hoed in Amsterdam.

Ricky Koole over wat haar tot deze diensten bewoog:

‘Ik heb regelmatig kerkdiensten bezocht waar een mooi koor is, en sprekers die je aan het denken zetten. Maar het gaat uiteindelijk gaat het in een kerk over God, over het geloof, of over de oplossing vinden in het hiernamaals. En aangezien ik niet geloof of, als ik geloof, dan in alles, vind ik het moeilijk als er een God wordt geplaatst boven alles waar ik in geloof.

Ik ben op zoek gegaan naar een plek waar ik diensten kon organiseren zonder God maar met samenzang, bezinning en een mooie preek. Voor wie maar wil. Elke editie ga ik op zoek naar een inspirerende predikant om de preek te houden. We hebben fantastische muzikanten in huis, een geweldig koor, en goeie acteurs om de teksten te lezen.

De afgelopen edities hadden we oa. deze gastpredikanten: Raoul Heertje, Diederik van Vleuten, Marjolein van Heemstra, Coen Simon, Marc-Marie Huijbregts, Leo Blokhuis, Nelleke Noordervliet, Désanne van Brederode, Rob Wijnberg etc.

Dank je wel voor de mooie plek. Ik zing weer elke dag op de fiets en in de Dirk. 
– Nadja Hüpscher

Wat een mooie avond! 
– Diederik van Vleuten